Nieuws:
achtergrond & projecten

 Terwijl we hier in onze nieuwsberichten ingaan op wat meer achtergrond van onze projecten en bedrijfsmatige keuzes, kun je onze bedrijfspagina op LinkedIn volgen voor een meer constante stroom nieuwtjes.

Volledig partnerschap met Unisense Environment

Per 1 november gaat Onyma Group een volledig partnerschap aan met het Deense Unisense Environment, producent van lachgassensoren. IMD, onderdeel van de Onyma Group, is vanaf die datum exclusief distributeur van de Unisense sensoren voor Nederland en België.

Lees verder

Partnerschap Pro Water en IMD

Eerder deze maand, september 2023, zetten Eddy Hilbrink, Andre Bos en Tom Dekker hun handtekening onder de officiële stukken waarmee ze hun 13 jaar lange samenwerking een nieuwe impuls gaven.

Lees verder

Zijn crises op de rwzi te voorkomen?

Toen op de rwzi Echten voor de derde keer binnen 5 maanden het slib vervangen moest worden door een onbekende lozing, besloot Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) om IMD in te schakelen. De vraag was of wij met onze sensoren inzicht konden geven in wat voor soort lozer verantwoordelijk was geweest voor de crises op de zuivering.

Lees verder

Meer zicht op het influent dankzij onze fingerprint database

IMD heeft een 'fingerprint database' opgezet die als herkenning kan dienen voor onbekende lozingen in het rioolwater. De database bevat ongeveer 3000 spectra die IMD in de afgelopen 10 jaar verzameld heeft. 

Lees verder

Optimale meetgegevens van lachgas op de rwzi

Wanneer we onderbouwde informatie zoeken over het vrijkomen van N­₂O op rwzi's, kunnen we het best de ogen op Denemarken richten. Van 2018 tot 2020 is in Denemarken grootschalig onderzoek gedaan –https://bit.ly/3EZu5tL–wat ertoe leidde dat de Denen nieuwe kengetallen voor de emissiefactor hebben opgesteld. Die cijfers wijken sterk af ...

Lees verder

Nederlandse gemeentes gezocht voor onderzoek 'PFAS in het rioolwater'

"Normaliter is dit een schaal waar niemand aan begint, in een compleet rioolstelsel op tientallen punten meten voor wat betreft PFAS. Wij willen dat tóch doen omdat je daarmee voorbij het punt van algemeenheden komt en omdat je alleen dan met specifieke meetgegevens inzichten krijgt waarmee een overheid uiteindelijk kan handhaven."

Lees verder

Samenwerking met Amsterdamse Waternet bij onderzoek Sedisubstrator.

Hoe meet je in een gesloten systeem op 6 meter diepte? IMD werd gevraagd mee te denken over een oplossing. Sinds een maand loopt het onderzoek.

Lees verder

Sander Swuste nieuwe directeur per 17 februari

Tom draagt het stokje over!

Een eerste kennismaking met de nieuwe directeur van IMD, Sander Swuste: "IMD is een prachtige organisatie met mensen die vol voor hun werk gaan met een enorme inzet en loyaliteit richting klant. Tom gaf in de overdracht aan dat ik het bedrijf goed kan gaan neerzetten...

Lees verder

Zuivelfabriek

Afstuderen met concreet resultaat

Ze zijn bijna klaar voor het werkveld: stagiairs Patrick en Danny. Als laatste onderdeel van hun studie voeren ze een afstudeeropdracht uit voor IMD. Ze nemen ons mee in hun onderzoek en werkzaamheden!

Lees verder

Thijs en Sensight

IMD lanceert Sensight 4.0

Vanaf nu kunnen al onze klanten gebruik maken van Sensight 4.0. De nieuwe versie is sneller, overzichtelijker en veiliger. Benieuwd naar de nieuwe en verbeterde features? Je leest het hier!

Lees verder

Database patroonherkenning

Inzet van data voor patroonherkenning

Wat doe je als je door het coronavirus niet meer alle fabrieken mag bezoeken? Bij Erwin gaat al snel een lampje branden. Een idee wat jaren geleden al ontstond, maar het perfecte moment om er gas op te geven.

Lees verder

Sabrina en Henri

Bedrijventeam IMD breidt uit

De afgelopen maanden zijn er meerdere nieuwe collega’s gestart bij IMD. Sabrina en Henri versterken het bedrijventeam met hun kennis van en ervaring in de waterwereld. Benieuwd naar hun eerste maanden?

Lees verder

Tijdelijke Monsternamekast

Rioolwateronderzoek naar Covid-19

Covid-19 houdt ons land nog altijd bezig. Ook de meetspecialisten bij IMD. In opdracht van het RIVM en onderzoeksinstituut KWR meten wij de aanwezigheid van het virus in rioolwater.

Lees verder

Siebe Sensor

Van bemonstering naar online sensoring

Acht jaar geleden begon IMD met de inzet van online sensoren. Inmiddels staan er al vele sensoren, gekoppeld aan Sensight, in het veld. Waarom online sensoring de toekomst heeft? Dat vertellen we je in dit artikel!

Lees verder

Collega Daniek in de zuivelfabriek

Verspilling tegengaan doe je samen

Een stuk kaas met een bijzondere kleur of speciale smaak? Grote kans dat het geproduceerd is bij Rouveen Kaasspecialiteiten. Al sinds jaar en dag is IMD betrokken bij de coöperatie. 

Lees verder

Collega Siem met een IMD certificaat.

Ontwikkeling online IMD Academy

Deze maand werden de eerste officiële IMD Academy certificaten uitgereikt. Een volgende stap in de professionalisering van de bedrijfsschool. Martijn en Mylène vertellen je meer!

Lees verder

Mylou

De eerste weken van collega Mylou

Amper één week zat ze samen met al haar nieuwe collega’s op kantoor. De rest van haar inwerkperiode verliep iets anders dan gedacht, maar het enthousiasme is onverminderd. Benieuwd naar haar eerste ervaringen?

Lees verder

Piekbelasting voorkomen door slim te meten

Het bedrijventerrein Euvelgunne in Groningen kampte met een probleem: steeds vaker werd het riool overbelast door hevige regenval. IMD mocht haar steentje aan bijdragen aan de oplossing. We vertellen je graag hoe!

Lees verder

Kantoor IMD

Corona. Samen komen we hier doorheen.

Gezond blijven. Dat is wat ons allen in de eerste plaats bezighoudt, ook bij IMD. De recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus stellen ons voor uitdagingen, waar we voorzichtig en goed mee om willen gaan.

Lees verder

Stagiairs Maaike en Siem

Jong talent op de werkvloer

Bij IMD investeren we volop in de toekomstige werkende generatie. Onder andere door het bieden van uitdagende stagemogelijkheden. Deze periode hebben we twee nieuwe toppers mogen verwelkomen, Maaike en Siem. We stellen ze graag aan je voor!

Lees verder

Sensight

IMD lanceert eigen sensornetwerk

Data wordt steeds belangrijker: men wil alles weten en op de juiste manier gegevens verzamelen. Maar hoe zorg je dat belangrijke data op een veilige en betrouwbare manier wordt beheerd en opgeslagen? Met een eigen sensornetwerk zetten we hierin een volgende stap!

Lees verder

Rini tijdens zijn afscheid.

Rini gooit het roer om

Na bijna 29 jaar dienstverband gaat IMD'er Rini iets anders doen. Hij neemt afscheid van de ritjes Brabant - Apeldoorn, van zijn collega’s en van vele trouwe klanten. Maar voordat hij gaat, neemt hij ons mee in zijn tijd bij IMD.

Lees verder

Sander

Het IMD team groeit

Dit najaar hebben we bij IMD weer twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Inmiddels zit hun inwerkperiode erop en zijn ze volop met mooie projecten bezig. Sidney als projectleider en Sander in de rol van technisch medewerker. We stellen ze graag aan je voor!

Lees verder

Stagiairs IMD

Maak kennis met onze stagiairs!

Dit semester hebben we bij IMD maar liefst drie stagiairs die ons team versterken! De komende maanden zullen ze ieder vanuit hun eigen specialisme en opleiding meewerken aan onze projecten. Maak kennis met Lennart, Charlotte en Mark!

Lees verder

Tom geeft les aan studenten van het ROC.

IMD'ers voor de klas

Kennis overdragen: bij IMD doen we dat niet alleen binnen de kantoormuren maar ook daarbuiten. Zowel onze jonge talenten als de oude rotten in het vak staan met dit semester met regelmaat voor de klas. Ontdek hoe dat er aan toe gaat!

Lees verder

De IMD Jeugd Zomeravond Competitie

Veel IMD’ers zijn in hun vrije tijd sportief bezig. De sport die het meeste los maakt op kantoor is wielrennen, op alle niveaus. Sinds april 2019 sponsort IMD de Jeugd Zomeravond Competitie van de Zwaluwen. Waarom? Dat vertellen we je graag!

Lees verder

Groepsfoto van IMD medewerkers bij Radio Kootwijk

Teamsessie bij Radio Kootwijk

Communicatie is een van de thema's die centraal staat in 2019. Tijdens de teamsessie in april ging het voltallige team hiermee aan de slag. Een waardevolle middag in een inspirerende omgeving midden op de Veluwe. Wil je weten wat de middag ons opgeleverd heeft? 

Lees verder

Vergrootglas op een laptop.

Van rechercheur tot adviseur

Al een aantal jaren is hij onderdeel van het IMD team: collega Erwin Mussche. In het begin hield hij zich vooral bezig met sensoren en metingen. Vandaag de dag richt hij zich naast het meten ook op het analyseren. Wil je weten wat zijn werk met recherchewerk te maken heeft?

Lees verder

IMD collega's op vliegveld Teuge.

Samen aan de slag: Kick-off 2019

Begin februari was het tijd voor de eerste strategische teamsessie van 2019. Om het jaar een vliegende start te geven waren we te gast op vliegveld Teuge. Als team gingen we aan de slag met de thema's en doelen van dit jaar. Benieuwd hoe dit er aan toe ging? 

Lees verder

Van monster tot analyse

Elke dag verzamelen we monsters uit meetpunten. Het Eurofins laboratorium in Barneveld zorgt vervolgens voor een snelle analyse. Een aantal collega's ging op bezoek bij het lab om te zien hoe de analyseresultaten tot stand komen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?

Lees verder

Regenwater in afvoer.

Wanneer de eerste druppels vallen...

December is tot nu toe een behoorlijk grijze maand met een paar flinke regenfronten. Iets waar de meeste mensen niet zo blij van worden. Bij IMD echter is er een collega wiens hart sneller gaat kloppen zodra de eerste druppels vallen. Dat is Simon. Wil je weten waarom?

Lees verder

Screenshot van nieuwe website IMD

Een nieuwe website voor IMD

Achter de schermen is er de laatste tijd hard aan gewerkt: de nieuwe website van IMD! Van programmeren tot teksten schrijven en op pad met de fotocamera. Meerdere IMD medewerkers droegen hun steentje bij en met wat externe hulp staat er een dijk van een website waar we trots op zijn. 

Lees verder

Medewerkers van IMD tijdens de IMD Academy.

Kennis delen in de IMD Academy

Met ieder zijn eigen specialisme is er veel kennis aanwezig binnen het team van IMD. Om die kennis te delen wordt er met regelmaat de IMD Academy georganiseerd. “Soms heb je zelf niet in de gaten hoeveel kennis je bezit maar voor collega’s die net beginnen is die kennis hartstikke waardevol.” vertelt Tom.

Lees verder

Medewerkers van IMD bij Davo in Deventer.

Een avondje uit in Deventer

Waar hard gewerkt wordt, moet ook tijd zijn voor gezelligheid. Gelukkig nemen we dit credo bij IMD heel serieus. Met regelmaat organiseert een van de collega's een activiteit. Sportief of relaxed, buiten of binnen: alles kan. Op 20 november was het tijd voor gezelligheid en een goede borrel bij Davo in Deventer. 

Lees verder

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Vragen? Interesse? Feedback? Neem gerust contact met ons op.

Bel of stuur een e-mail:
055 - 368 14 14

info@imd-ma.nl