Jong talent op de werkvloer

Nieuwe stagiairs bij IMD

Bij IMD investeren we volop in de toekomstige werkende generatie. Onder andere door het bieden van uitdagende stagemogelijkheden. Deze periode hebben we twee nieuwe toppers mogen verwelkomen, Maaike en Siem. We stellen ze graag aan je voor!

 

Het lab uit

Maaike Beernink is tijdens haar studie Chemie aan Hogeschool Saxion veel in het laboratorium te vinden. Tijd voor verandering, vindt ze zelf. “In het laboratorium mis ik de afwisseling en het contact met bedrijven. Bij IMD denk en hoop ik een andere kant van de chemie te zien. Het lijkt me erg interessant en uitdagend om tijdens deze stage te ervaren hoe je samen met klanten tot ideeën komt.” vertelt Maaike.

Al voordat de stage begon liep Maaike een dagje mee bij een slachterij met oud-stagiair Mark. “Hij liet me het hele zuiveringsproces zien en hoe belangrijk het werk van IMD is voor het bedrijf; heel gaaf om te zien! Het liefst ben ik buiten aan het werk in plaats van op kantoor.” De komende tijd zal Maaike dan ook met verschillende collega’s op pad gaan en daarnaast werken aan haar stage-opdracht. Is ze wel op kantoor? Dan start ze haar dag rustig met een kopje thee. Lachend sluit ze af: “Ondanks het harde werken valt het slaaptekort nog mee!”

Speuren naar drugsafval

Met een opleiding in forensisch onderzoek word je al gauw als speurneus bestempeld. “Eigenlijk klopt dat ook wel”, vertelt stagiair Siem Houwen. “Ik hoop bij IMD veel te leren over hoe een onderzoek naar mogelijk drugsafval in rioolwater verloopt. Het nauwkeurig meten en het optimaliseren van metingen lijkt me daarbij erg belangrijk.” Het liefst leert hij dit zoveel mogelijk in de praktijk. Ook Siem zal tijdens zijn stage met regelmaat aansluiten bij collega’s die naar buiten gaan.

Naast zijn afstudeeropdracht hoopt Siem ook veel op te steken over de bedrijfskundige kant. Hij vervolgt: “Na deze stage ben ik klaar met mijn studie en start mijn werkende leven. Met deze stage kan ik me daar goed op voorbereiden.” De afgelopen weken heeft hij onder andere de rioolwaterzuivering in Apeldoorn bezocht en heeft hij meer geleerd over het gebruik van sensoren. Hoewel hij liever in een zwembad zwemt dan in open water, hopen we hem snel bij een van onze meetpunten in het water te zien!

Wil jij volgend semester ook stage lopen bij IMD?

Reageer dan snel op onze vacature

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Vragen? Interesse? Feedback? Neem gerust contact met ons op.

Bel of stuur een e-mail:
055 - 368 14 14

info@imd-ma.nl