Van rechercheur

tot adviseur bij IMD.

Al een aantal jaren is hij onderdeel van het IMD team: collega Erwin Mussche. In het begin hield hij zich vooral bezig met het knutselen aan en installeren van sensoren en was hij veel bij de meetpunten te vinden. Vandaag de dag richt hij zich naast het meten ook op het analyseren. Wil je weten wat zijn werk met recherchewerk te maken heeft? Lees dan verder! 

 

“Wanneer ik een piek in de data van afvalwater voorbij zie komen dan ga ik op onderzoek uit. Ik ben een echte speurneus!”

- Erwin Mussche

Forensisch rechercheur

"Ik wilde graag de studie voor forensisch rechercheur volgen", vertelt Erwin. "Dat is niet gelukt, maar dit werk komt wel in de buurt! Ik analyseer data en wanneer ik een piek in de data van het afvalwater voorbij zie komen dan ga ik op onderzoek uit. Ik ben een echte speurneus!" De data van de zuivel klanten van IMD houdt hij nauwlettend in de gaten. Een afwijking in de gemeten data is voor Erwin het signaal om in actie te komen. Eenmaal bij de klant doet hij er alles aan om te achterhalen waar er iets mis gaat.

"Ik duik in de data, praat met mensen, of ga letterlijk met de zaklamp rond. Zie ik een plasje melk liggen in de fabriek, daar waar het niet hoort? Dan onderzoek ik of dit de oorzaak is. De verkregen data reken ik door: ik relateer het afvalwater aan het proces en aan benchmarks. Zo kan productverliezen via afvalwater achterhalen en aantonen waar de fout zit. Vervolgens draag ik oplossingen aan waardoor de klant grondstoffen en dus geld kan besparen." Erwin werkt voornamelijk voor klanten in de zuivelindustrie: van slagroom- tot kaasproducenten. "De processen bij die klanten hebben door het werken met zuivel gelijkenissen, maar ieder heeft zijn eigen unieke manier van produceren. Daarom is het belangrijk dat ik de proceskennis van specifieke klanten up-to-date houd." vervolgt hij. 

Veel contacten

Bij de klant gaat Erwin met iedereen in gesprek, zowel op de werkvloer als in de organisatie. "De sociale contacten maken mijn werk bijzonder. Het ene moment sta ik met mijn laarzen in een put. Op een ander moment praat ik met de operators die de productie gaande houden. Of ik praat met de technologen die het proces inrichten en het management die knopen door moet hakken. Dit zorgt ervoor dat ik kennis over het hele bedrijf vergaar en dat is nodig om een incident of probleem op te kunnen lossen." Het constateren en oplossen is volgens Erwin slechts de eerste stap. "Het advies over hoe ze het proces kunnen verbeteren is nog veel belangrijker. Daarover ga ik met de klant in gesprek en gezamenlijk kijken we naar langdurige oplossingen." 

Door de gesprekken op alle niveaus binnen de organisatie ziet Erwin zichzelf ook als een klankbord. "De mensen in de operatie hebben zelf vaak weinig contact met het management. Ik zorg ervoor dat hun stem gehoord wordt, ook hoger in de organisatie." zegt hij. "Ik wil de mensen blij maken en het bedrijf verder helpen met een duurzame oplossing." Als voorbeeld noemt hij een klant die onder verscherpt toezicht stond, omdat er niet aan de lozingsvoorwaarden werd voldaan. "Het management zat met de handen in het haar. Een van de consequenties kan namelijk zijn dat de productie een aantal dagen stil komt te liggen. Het is soms zoeken naar een spelt in een hooiberg: in productie omgevingen gebeurt er veel ondergronds of in grote machines. Je ziet het niet direct als er materiaal kapot is of iets mis gaat. Dit onderzoeken geeft me energie en ik vind het fantastisch als ik de oorzaak kan vinden en een oplossing kan bieden!"

Lange termijnoplossingen

Naast zijn inzet bij incidenten werkt Erwin ook mee in langdurige projecten voor procesverbetering. "Daarbij is kennisoverdracht naar de klant heel belangrijk, zodat incidenten op termijn voorkomen worden. Samen met de projectleiders helpen we onze klanten verder, niet alleen in geval van nood maar ook in de toekomst." Bij IMD wordt gewerkt in projectteams met ieder z'n eigen talent en specialiteit. "Dat werkt voor mij heel prettig: ik kan me focussen op dat waar ik blij van word. Zo hoef ik me bijvoorbeeld geen zorgen te maken over de financiële cijfers van een project. Ik haal informatie en vragen op bij de klant en koppel dit terug naar de projectleider en het team. Dit vertalen we samen door naar de optimale oplossing en dienstverlening voor de klant. Daarvoor ga ik iedere dag enthousiast op pad!"

Word jij enthousiast van Erwin zijn verhaal en wil je deel uitmaken van het IMD team?

Kijk dan bij onze vacatures

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Vragen? Interesse? Feedback? Neem gerust contact met ons op.

Bel of stuur een e-mail:
055 - 368 14 14

info@imd-ma.nl