Verspilling tegengaan doe je samen

Rouveen Kaasspecialiteiten & IMD

Een stuk kaas met een bijzondere kleur of speciale smaak? Grote kans dat het geproduceerd is bij coöperatieve zuivelfabriek Rouveen Kaasspecialiteiten. Een groep van 250 melkveehouders werkt binnen deze coöperatie samen met ruim 200 medewerkers op twee productielocaties aan één gezamenlijk doel: kwalitatief hoogwaardige en lekkere producten ontwikkelen van melk. Al sinds jaar en dag is IMD betrokken bij de coöperatie. Benieuwd op welke manier? Lees snel verder!

 

“Als bedrijven hebben we echt een klik met de cultuur en de mensen. Daardoor gaan samenwerking en nieuwe projecten als vanzelf.”

- Jaco Blankespoor - Rouveen Kaasspecialiteiten

31 verschillende melksoorten

Van koe tot geit en schaap, biologisch of biologisch dynamisch: met maar liefst 31 verschillende melksoorten voert Rouveen Kaasspecialiteiten een flexibel opgebouwde productie. Jaco Blankespoor, manager programma’s en processen, vertelt: “In onze productielocaties wisselen we vaak van melksoort. Het is leuk om flexibel te zijn, maar het brengt ook nadelen met zich mee. Veel wisselingen kunnen zorgen voor meer verlies van melk richting het riool. Dat willen we beperken.”

Om grondstofverlies zoveel mogelijk tegen te gaan, worden de specialisten van IMD ingeschakeld. Naast het leveren van apparatuur voor meting en bemonstering adviseert IMD op het gebied van wetgeving en procesverbetering. “We zijn de afgelopen jaren steeds vaker in de fabriek te vinden”, vertelt collega Ronald Stapel. “Samen met de medewerkers van Rouveen Kaasspecialiteiten kijken we naar de hoeveelheid vervuiling en voeren we saneringswerkzaamheden uit. We gaan op zoek naar knelpunten in het proces en pakken die vervolgens gezamenlijk aan.”

Samen optrekken bij innovatie

Productieleider Justin Koster geeft een voorbeeld. “Een half jaar geleden was IMD bij ons in de fabriek om vervuilingsplekken in kaart te brengen. We hebben veel verschillende reststromen en uiteindelijk kwamen die in één verzamelput terecht. Samen met Ronald en zijn collega’s hebben we besloten om meerdere verzamelputten te realiseren.” Dat biedt meer inzicht. Op het live dashboard Sensight is continu zichtbaar wat voor vervuiling in welke put en dus het riool belandt. “De kracht van IMD is om met nieuwe technieken en methodes de bron van vervuiling in kaart te brengen. Uiteindelijk bespaar je daarmee waardevolle grondstoffen en dat levert geld op.”, vervolgt Justin.

Altijd verbeteren en innoveren is een gedeelde eigenschap van Rouveen Kaasspecialiteiten en IMD. Dat leidt in de samenwerking tot mooie projecten. Jaco: “Wij stellen onze fabriek beschikbaar voor leveranciers als ze nieuwe ontwikkelingen hebben. Zo ook voor IMD. Dit is tweeledig: enerzijds zodat wij nieuwe ontwikkelingen snel kunnen integreren maar vooral ook vanuit onze jarenlange samenwerking.”

Enthousiasme voor sport

In sport vinden de twee organisaties ook een gemene deler. Veel medewerkers sporten op hoog niveau en zo nu en dan worden er sporters uitgewisseld. “Zo heeft Ronald twee keer meegedaan met ons triatlon team en sponsort IMD ons bedrijfsteam bij het fietsevenement Cycle for Hope. Met ons team rijden we 1.200 km door Nederland voor een goed doel. We waarderen enorm dat IMD ons hierbij ondersteunt.” aldus Jaco. “Als organisaties hebben we echt een klik met cultuur en de mensen en daardoor gaan samenwerking en nieuwe projecten als vanzelf.”

Terug naar ons nieuwsoverzicht

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Vragen? Interesse? Feedback? Neem gerust contact met ons op.

Bel of stuur een e-mail:
055 - 368 14 14

info@imd-ma.nl