Samen aan de slag

met de toekomst van IMD

Begin februari was het tijd voor de eerste strategische teamsessie van 2019. Een aantal keer per jaar organiseren de IMD'ers een bijeenkomst op een inspirerende locatie om te bespreken wat er speelt en nieuwe plannen te presenteren. Om het jaar een vliegende start te geven vond deze kick-off plaats in de hangar op Vliegveld Teuge. 

 

Het is leuk om te zien hoeveel input je eigenlijk met elkaar gezamenlijk kunt creëren in relatief korte tijd.

- Thijs van Delft 

Presentatie door Martijn
Brainstormsessie

Te gast op vliegveld Teuge

Bij IMD vinden we het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van resultaten, plannen en nieuwe ontwikkelingen. Minimaal twee keer per jaar gaan we daarom samen op pad. Zo combineren we volledige focus op het inhoudelijke gedeelte met samenzijn en ontspanning. Begin februari stond de eerste sessie op de planning, speciaal georganiseerd om de doelen voor 2019 te bepalen. De kick-off werd gehouden in een hangar op vliegveld Teuge. Na een goede lunch en een rondleiding was het tijd om aan de slag te gaan. De sessie werd afgetrapt met de presentatie van de jaarcijfers en de plannen voor het nieuwe jaar. Daarna verzorgde Niels vanuit team techniek een presentatie over hoe we technische zaken dit jaar organiseren. 

Werkgroepen

Op gezamenlijk relevante thema's wordt er binnen IMD gericht met werkgroepen gewerkt. De werkgroepen komen voort uit de behoefte om als steeds groeiende organisatie gezamenlijk over de toekomst na te denken. Alle collega's denken mee over en blijven betrokken bij actuele thema's en de richting van de organisatie. Iedereen heeft natuurlijk thema's waar hij of zij meer of minder affiniteit mee heeft. Dit zorgt voor een diverse samenstelling van de werkgroepen en een frisse en kritische blik.

Thema's & brainstorm

Tijdens de presentatie werden diverse thema's besproken, welke gedurende het jaar uitgewerkt gaan worden. Zo staan de onderwerpen duurzaamheid, digitalisering en kennisoverdracht hoog op de agenda. In drie groepen gingen de IMD collega's met deze thema's aan de slag. Tijdens de interactieve en creatieve brainstorm werd van alle collega's input verzameld. Leuk detail: de groepen waren ingedeeld op basis van het aantal werkzame jaren bij IMD. Uit de sessie is bijvoorbeeld naar voren gekomen dat Ambassadeursschap (uitstraling naar de markt en het aantrekken van nieuwe collega's) een belangrijk aandachtspunt is.  Hiervoor wordt een aparte werkgroep ingericht.

Aan nieuwkomers Hadassa en Pascal de schone taak om de uitkomsten te verwerken. De volgende sessie staat alweer op de planning in het voorjaar!

Het was leuk om de resultaten te verwerken, omdat ik mijn collega’s hiermee weer op een hele andere manier heb leren kennen.

- Hadassa Moreira

 

 

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Vragen? Interesse? Feedback? Neem gerust contact met ons op.

Bel of stuur een e-mail:
055 - 368 14 14

info@imd-ma.nl