Het optimaliseren

van de waterhuishouding

Dat doen we door het gedegen en betrouwbaar meten en monitoren van afvalwaterstromen, zowel kwantitatief als kwalitatief. Aan de hand van de uitkomsten zorgen we dat onze opdrachtgevers aan gestelde lozingsvoorwaarden voldoen en helpen we ze bij het verbeteren van de werking van de waterketen. Ook zorgen wij ervoor dat onnodige verliezen van grondstoffen, hulpstoffen en producten via het afvalwater worden voorkomen.

Medewerker Dennis Zwart voert een meting uit.

Meten

Meten is weten! IMD implementeert apparatuur voor diverse monitoringdoeleinden. Aan de hand van het doel, wordt er gekozen voor een geschikt meetsysteem. Hierop volgt het ontwerp, de engineering en de installatie. Met een servicecontract bent u altijd verzekerd van goed functionerende apparatuur en kalibraties uitgevoerd door de specialisten van IMD. 

Monitoring

Het blijft niet bij het leveren van apparatuur. IMD levert maatwerk. Met de nieuwste monitoring technieken wordt precies dat wat nodig is op de juiste manier en met de juiste frequentie gemeten. De analyses worden uitgevoerd door gespecialiseerde en gecertificeerde laboratoria. Uw systeem wordt ten alle tijde in de gaten gehouden IMD kijkt pro actief waar optimalisatie mogelijk is.

Advies

Concrete en praktische adviezen voor het optimaliseren van waterstromen: dat is wat IMD biedt. Vanaf de inname van leiding- en grondwater tot en met de afvoer van het afvalwater. Van project- en contractmanagement tot haalbaarheidsstudies, waterbesparingstrajecten en interne saneringen. Met alle specialismen in huis is het altijd een uniek advies op maat.

“Wij zuiveren afvalwater liever niet.
We voorkomen dat het gezuiverd moet worden.”
- Gerrit de Jong
Het Sensight monitoringssysteem van IMD.

Slim monitoren met Sensight

Meten is de eerste stap, maar monitoren de net zo belangrijke tweede! Met onze eigen ontwikkelde monitoringstool Sensight maken wij data voor klanten inzichtelijk. Zo zijn meetgegevens 24/7 beschikbaar en direct bruikbaar voor analyse. Benieuwd naar de mogelijkheden van Sensight?

Lees verder

Flowmeters bij IMD.

Materiaal

IMD beschikt over een complete range meetapparatuur welke voor verhuur beschikbaar is. Meer weten? 

Neem contact op met Yvo Stegers

Wie zijn onze klanten?

Afvalwater is iets waar veel partijen mee te maken hebben. IMD richt zich met het meten en monitoren van afvalwater op waterschappen, gemeenten en bedrijven. Meer weten?

Ontdek voor wie wij werken

 

Gedreven door water
Wat wij doen

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Vragen? Interesse? Feedback? Neem gerust contact met ons op.

Bel of stuur een e-mail:
055 - 368 14 14

info@imd-ma.nl