Bedrijventeam IMD breidt uit

De afgelopen maanden zijn er meerdere nieuwe collega’s gestart bij IMD. Sabrina en Henri zijn twee van hen en versterken het bedrijventeam met hun kennis van en ervaring in de waterwereld. Hun eerste maanden zitten erop en daarover delen ze hun ervaringen!

 

Van inkoop naar verkoop

Als procestechnoloog heeft Sabrina de afgelopen jaren een flinke dosis ervaring opgedaan bij Friesland Campina. De nieuwe rol bij IMD is een overstap naar een kleinere organisatie. “Dat is voor mij een bewuste keuze. IMD is een platte organisatie zonder hiërarchie en dat vind ik heel prettig. Daar waar ik voorheen advies en monstername inkocht voor de organisatie, zit ik nu aan de kant om dit aan de man te brengen bij klanten. Dankzij mijn ervaring aan de klant-kant bekijk ik sommige dingen vanuit ander perspectief. Dat komt goed van pas in deze rol.”

In mei sloot Sabrina aan bij het bedrijventeam van IMD. “Ik help bedrijven met het optimaliseren van hun processen. Daarmee kan flink bespaard worden op grondstof verlies.” Door corona zag haar inwerkperiode er iets anders uit dan gepland. “Ik kon niet bij alle bedrijven binnenkijken. Gelukkig heb ik niet stil hoeven zitten. We hebben op afstand veel data van sensoren geanalyseerd. Hier volgen al veel interessante dingen uit waar we bedrijven mee kunnen helpen. In feite worden we door de afstand gedwongen om innovatiever te zijn met online sensoring en dat levert veel op.”

Een groot deel van haar tijd besteedt Sabrina aan het bezoeken van klanten. Daarnaast probeert ze twee dagen op kantoor te zijn om de collega’s goed te leren kennen. “En als ik niet aan het werk ben stop ik mijn energie en creativiteit in mijn nieuwbouwhuis in de Achterhoek!”

De zuiveringsman

Hij noemt zichzelf de zuiveringsman: als afvalwatertechnoloog houdt Henri zich bezig met afvalwater vraagstukken van bedrijven. Daarbij komt zijn achtergrond in de milieusector en zijn ervaring bij een ontwikkelaar van waterzuiveringsinstallaties uitstekend goed tot zijn recht. “Het vrijkomen van afvalwater kun je niet voorkomen, maar wel beperken en het op de juiste manier verwerken. Dat op een duurzame manier doen tegen zo laag mogelijke kosten en binnen de gestelde normen is waar ik de klant mee help. We ontzorgen hen zodat ze zich kunnen richten op hun productie en output.”

In zijn vorige functie hield Henri zich bezig met productontwikkeling. “Ik was een soort Willie Wortel in het bedrijf en werkte vaak solo aan nieuwe producten en toepassingen. Bij IMD werk ik in teamverband. Het is fijn om onderdeel te zijn van een afdeling en samen met anderen aan uitdagingen te werken. Het voelt als een warm bad en een hele fijne stap.” Ook Henri is met regelmaat bij klanten te vinden en neemt zijn bevindingen vervolgens mee naar de collega’s op kantoor.

En naast zijn werk bij IMD? “Als vader van drie kleine kinderen heb ik ook buiten werktijd veel te doen: een andere vorm van hard werken. Ik geniet ervan om lekker een rondje te gaan hardlopen of gitaar te spelen.”

Ontdek wie er nog meer bij IMD werken

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Vragen? Interesse? Feedback? Neem gerust contact met ons op.

Bel of stuur een e-mail:
055 - 368 14 14

info@imd-ma.nl