Een veilig sensornetwerk

Data wordt steeds belangrijker: men wil alles weten en op de juiste manier meetgegevens verzamelen. Maar hoe zorg je dat belangrijke data op een veilige en betrouwbare manier wordt beheerd en opgeslagen? Een onderwerp dat bij IMD hoog op de agenda staat. Daarom lanceren wij begin 2020 ons eigen sensornetwerk. Een veilige omgeving waarin de sensoren van onze klanten beheerd en bediend worden. De klant kan overal en altijd via een beveiligde verbinding bij de meetinstrumenten en meer bedieningshandelingen zelf uitvoeren. Wat levert dat op? Een veilig sensor netwerk met tal van mogelijkheden voor de gebruikers.

 

Vraag naar veilige opslag data

Bij IMD merken we dat veiligheid van data een steeds belangrijker onderwerp is. “Jullie leveren onze apparaten aan en lezen die data uit. Wat gebeurt er met die data en hoe wordt deze beveiligd?” Deze trend zet ons voor een uitdaging: hoe kunnen we het netwerk dicht timmeren zodat data altijd beveiligd is, maar de opdrachtgever wel de mogelijkheid geven om bij zijn eigen meetgegevens te komen? Het afgelopen jaar hebben we ons verdiept in de mogelijkheden, expertise geraadpleegd en uitgebreide ontwerpen gemaakt.

Eigen simkaarten

In al onze meetapparatuur zit een simkaart. Deze wordt in het nieuwe netwerk niet meer gemanaged door de provider, maar door IMD. Het IP-adres van deze simkaart verbindt rechtstreeks met de server van IMD. Daar waar de klant voorheen alleen toegang had tot de meetwaarden via Sensight en alleen specialisten van IMD de meetapparatuur konden bedienen, kan dit in het nieuwe netwerk vanaf elk apparaat.

Voordelen

-  Altijd en overal via eigen devices meetapparatuur uitlezen.
-  Zelf aan- en uitzetten, instellingen wijzigen en status bekijken.
-  Real-time data: niet meer afhankelijk van een periodieke export.
-  Nog meer inzicht halen uit metingen.

De komende tijd wordt het sensornetwerk uitgerold bij klanten. Intern zijn we druk bezig met de migratie van het huidige naar het nieuwe netwerk. Zo kunnen op korte termijn meer klanten gebruik maken van het netwerk, gericht op het bedienen van meetapparatuur en het uitlezen van ruwe meetwaarden. Het nieuwe sensornetwerk, in combinatie met het nieuwe Sensight, vormt een sterke combinatie om praktisch met data aan de slag te gaan.

Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden? We vertellen je graag meer!
Neem contact op met Timon via 055 - 368 14 14 of info@imd-ma.nl.

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Vragen? Interesse? Feedback? Neem gerust contact met ons op.

Bel of stuur een e-mail:
055 - 368 14 14

info@imd-ma.nl