Aan de slag met communicatie

bij Radio Kootwijk

Tijdens een teamsessie in april brachten alle IMD'ers een bezoek aan het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Het zendstation werd in 1998 uit de lucht gehaald. Vandaag de dag wordt het hoofdgebouw nog altijd gebruikt om boodschappen over te brengen. De lege zendruimte laat zien dat vormen van communicatie veranderen, maar de noodzaak niet. Op 11 april was de prachtige ruimte het toneel voor IMD, om samen aan de slag te gaan met het thema communicatie.

 

“Het is mooi om elkaar buiten de waan van de dag beter te leren kennen. IMD groeit en dat beleeft iedereen anders. Ik vind het heel waardevol om dit met elkaar te delen!”

- Daniek Voortman

Uitzicht vanaf de zendtoren
Wandeling met Tom

Continue ontwikkeling

Het zendstation in Kootwijk werd zo’n 100 jaar geleden gebouwd voor radiotelegrafisch contact met de Nederlandse koloniën in Azië en Zuid-Amerika. Later vormde het een belangrijk station voor uitzendingen van omroepen en voor communicatie met lucht- en scheepsverkeer. Continu in ontwikkeling dus: net als IMD. Het gaat goed met onze organisatie, we willen niet stil staan maar juist blijven verbeteren. Zo ook onze communicatie.

Communicatie en betrokkenheid

Sinds een aantal jaren passen we bij IMD het 'talentgericht werken' principe toe. Elke collega heeft een talentprofiel dat inzicht geeft in zijn of haar persoonlijkheidstype. We zijn ons bewust van onze eigen en elkaars talenten. Én de consequenties hiervan op de werkvloer. Het delen van deze inzichten stond tijdens de teamdag centraal. Sinds de laatste keer dat dit gezamenlijk werd gedaan (2016) is de organisatie flink gegroeid: 1/3 van het team is vernieuwd. Hoog tijd om terug te gaan naar de basis van talentgericht werken en samen te kijken wat deze groei met ons doet!

Al sinds jaar en dag zijn de teamleden van IMD erg betrokken bij de bedrijfsvoering. De laagdrempeligheid die dit mogelijk maakt willen we graag behouden. Tijdens de  vorige sessie op vliegveld Teuge werden veel ideeën aangedragen over elkaar vinden, samenwerken en communiceren. Met deze input konden we bij Radio Kootwijk verder aan de slag. Onder leiding van Inge en Rosan van Talentgericht Werken werd in verschillende werkvormen gesproken over de cultuur binnen het bedrijf en de verschillende types mensen en talenten. De sessie werd afgerond met concrete instrumenten en handvatten om toe te passen in de praktijk; want concreetheid is waar we bij IMD van houden! 

De natuur in

Uiteraard werd na de sessie de zendtoren beklommen en was er tijd om van het mooie weer te genieten. In het prachtige natuurgebied bij Radio Kootwijk kwamen de natuurliefhebbers in het team flink aan hun trekken. Tijdens een wandeling onder leiding van Tom kregen we uitleg over zijn favoriete hobby; dierensporen zoeken.

De komende tijd gaan de teams verder aan de slag met de voornemens en inzichten uit de sessie!

Terug naar alle nieuwsberichten

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Vragen? Interesse? Feedback? Neem gerust contact met ons op.

Bel of stuur een e-mail:
055 - 368 14 14

info@imd-ma.nl