Monitoren

Voor het meten, bemonsteren van afvalwaterstromen beschikt IMD over een complete range meetapparatuur. Van eenvoudige flowmeters tot compleet ingerichte meetwagens voor het ter plekke meten van diverse meetparameters.

IMD levert meer dan apparatuur alleen, wij leveren maatwerk. We weten exact wat we bij u moeten meten, hoe we dat moeten doen en met welke frequentie. De analyses laten we uitvoeren door gespecialiseerde en gecertificeerde laboratoria.

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, robuuste, betrouwbare en eenvoudig te bedienen en onderhouden meettechnieken die het mogelijk maken snel bij te kunnen sturen. Wij hebben een TOC-meetsysteem ontwikkeld waarmee binnen enkele minuten de organische-koolstofgehalten in het afvalwater kan worden uitgelezen.

Onze nieuwste innovatie vormt online monitoringssystemen op basis van spectrofotometrie. De technologie was tot voor kort alleen geschikt voor schoonwater toepassingen. Wij zijn erin geslaagd deze systemen ook te gebruiken voor het online monitoren van afvalwater. We zetten het in voor een breed scala aan toepassingen bij waterschappen en de industrie. In dit artikel leest u alles over de toepassingsmogelijkheden.